28 april 2009

Fjällen i ord.

Nu är jag hemma igen efter en skön helg i fjällvärlden!
Det var välbehövt med lite frisk fjälluft efter allt luffande i världen!
Vi har haft det mycket skönt och mysigt men tyvärr mest dåligt vädet, en dag sol å sen regn.. skotern ville inte heller vara med, den gick sönder första dagen så efter det fick jag lifta.
Å det gick ju jätterbra. Det var helt fantastiskt att få åka till fjällen!
Var så otroligt vackert och fridfullt. Fotade allt och hela tiden så det blev en hel del kort som vanligt när jag är i farten.. så kul! =)

Mys pys.

Fjällen i bilder.

.

21 april 2009

På väg igen.

Ja nu bär det iväg till fjällen en sväng över helgen.Blir mysigt att umgås och njuta i den vackra och tysta naturen,köra lite skoter och hoppas på att få en stor och god fisk på pimpelspöt!
Håller nu på att packa och fixa. Tycker inte jag har med mig så mycke men allt tar sån plats så det blir en stor full väska och lite till ändå.. hopplöst!

Tänkte mig nu ett skönt bad innan det blir att gå runt som en
luffare i ett par dagar.. men vattnet i kranen är iskallt!

Jag kommer sakna er som inte följer med men
önskar att ni får det skönt här hemma!

Härliga cup cakes







Bowlingtårtan



Så här blev den, min första tårta täckt med sockerpasta! Det var inte det lättaste och blev inte heller den snyggaste men roligt var det och bätter kommer det bli, med en massa övning.


17 april 2009

Bak å Fram

Nu är jag igång med tårt- och muffinsbaket till imorgon. Har gjort min tårta klar för att imorgon täcka den med sockerpasta! spännande att se hur det blir och vad det blir för dekoration har jag inte bestämt ännu, får väl se om jag lyckas täcka den först kanske! tänkte mig nå bowling motiv eller en rockig tårta med en giratt på! I den har jag en passionmousse och marängkräm.
Pastan är svart och så har jag lite vita dekorationer.
m det blir nog nånting av de. Och så hade jag tänkt göra high hat cup cakes och en vanilj,vit choklad med hallonfrosting! smarrigt å vackert hoppas jag.

Vill pyssla nu!

12 april 2009

Tårtor.


Nu ska jag äntligen lära mig att göra vackra tårtor!
Har beställt en liten uppsättning pinaler och ingredienser som jag hoppas få i veckan så jag hinner göra en tårta till min sambos födelsedag!
Har länge vart på väg att beställa lite redskap och annat men det har inte blivit..
Nu ska här tränas och fixas för att få till en slät och fin tårta med sockerpasta och kanske någon fin blomma eller annan dekoration på.

Hade vart kul att gå en kurs!
Hoppas på att hitta någon här nära mig snart annars kanske åka iväg en helg
om jag nu inte blir jättebra på egen hand. hihi

Ching!

Bredåker.

Här mår jag bra, i Bredis med min kära familj! Är så skönt att vara här i flera dagar och mysa och bara vara.Vi har haft en fin och rolig helg bara saknat solen!
Nu har jag just ätit god smörgås med sillröra som är världens godaste och enklaste röra.
Smarrigt med lite rester och ett glas must!

Här kommer ett ihopknaglat recept:

Sillröra.
1 stor burk senapssill
1 liten crem fraich
4 kokta ägg
lite hackad purjolök

Ta upp och hacka sillen i små bitar. Hacka äggen och rör ihop sill,ägg,purjolök och crem fraichen. Tillsätt lite av den resterande såsen i sillburken (lite efter smak) inte för mycke så röran blir lagom fast. Avnjut på en bit hårt bröd med ett glas must eller öl! Gotti.

9 april 2009

ÖNSKAR ER EN MYSIG PÅSK!



Påskhelg.

I morgon packar vi väskan igen och handlar med oss en säck med mat för att åka ut på landet till syster med familj och börjar påsken med en myskväll med lite mat och prat och kanske en film i soffan! Hoppas på fint väder så vi kan vara ute och grilla och busa hela helgen lång.
På fredagen blir det en vända på 40 års kalas!
Fullt upp nu med en massa trevliga tillställningar och umgänge.

8 april 2009

Mexico Cuba Jamaica

























Tillbaka.

Nu är vi hemma igen efter semesterluffen.
Det har vart underbart skönt att vara hemifrån.
God sömn och lite ro i kroppen. Vi har vart med om så mycket roligt och spännande.
Många helt otroliga upplevelser i dessa så olika länder..
och så många trevliga människor! Långt ifrån stressade Sverige.

Vi började med ett par dagar i den enormt stora staden Mexico city där vi var på museum,zoo och vandrade runt en massa och bara tittade på vackra byggnader, i magiskt vackra katedraler,på alla dessa människor och tempot med all trafik. Vi stod nog och gapade en del också! Sen åkte vi till Mexicos östkust och Yucatanhalvön där vi åkte runt, till en liten by,en vacker ö,tittade på gamla Indianbyar,filosoferade på nån öde strand och vimlade runt i en turiststad.

Nöjd med det så luffade vi vidare till Cuba och det var som att resa tillbaka i tiden.Vi tillbringade ett par dagar i Vackra Havanna på museum och med att vandra runt en hel del,sedan reste vi vidare till ännu vackrare bergsbyn Vinales där det verkligen var lungna landet med djur springandes runt,gamla traktorer och hästar med vagn. Där åkte vi på en cyckeltur längs fält med grödor av alla de slag och hårt arbetand människor och djur. Det var livet på landet i Cuba med små sneda hus och djur överallt. Å så underbart vackert! Vi tog en ridtur i dalen med de höga bergen runt oss där vi hälsade på tobaksodlare och drack coccosnöts- och sockerrörsdrinkar. Vilka glada och nöjda människor. Dom uppskattar det lilla dom har!
Vidare till den vackra gamla staden Trinidad med riktiga gamla kullerstensgator och små hus i rader med alla de färger! Där blev det en dag på stranden, salsakurs och heta rytmer på Casa de la Musica! Härligt.

Nu något trötta tar vi oss vidare till Jamica som nog var det bästa på sitt sätt. otroligt underbart vackert,sköna trevliga människor och god mat! Tar ett par dar med att slöa i solen på stranden i Ocho rios som var ett turistställe med kryssfartyg och dyra priser så vi åkte snart vidare till vackra,charmiga Port Antonio där det var lugnare och trevligare med många fina stränder och vackra vatten. Blev ett skönt avslut med lite lugn och ro på stränderna,i paradisnatur och med en mysig 3 timmars färd med bambuflotte ner för floden Rio Grande.
Och så förståss sista dagen i Kingston i Bob Marleys hus på hope Road 56 som nu är museum!Mäktigt!
Det var en ordentlig resa.